Προκήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας για τις απολύσεις στην Cosmote

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ COSMOTE

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

 

Η ελεγχόμενη από την Deutsche Telekom Διοίκηση του ΟΤΕ κάλεσε το Προεδρείο του Σωματείου Εργαζομένων της Cosmote και του απέδωσε ένα χονδροειδές αντεργατικό τελεσίγραφο: Ή δεχόσαστε αυξημένες αποζημιώσεις για την απόλυση 120 εργαζομένων της COSMOTE ή θα προχωρήσουμε μονομερώς στην απόλυση των 120 μέσω ομαδικών απολύσεων.

Η Διοίκηση του ΟΤΕ επικαλέστηκε ως πρόφαση για τις απολύσεις το κλείσιμο  τομέων και δραστηριοτήτων της COSMOTE, πράγμα που θα έχει ως συνέπεια «πλεονάζον» προσωπικό!! Με τέτοιου είδους αυθαίρετες απολύσεις η Διοίκηση του ΟΤΕ πάει να γίνει το όχημα για να ανοίξει ο δρόμος των μαζικών απολύσεων στις πρώην ΔΕΚΟ, στις μεγάλες επιχειρήσεις κα ιδιαίτερα στις νυν Δημόσιες επιχειρήσεις, κάτι που θα σημάνει το τελειωτικό χτύπημα για τους εργαζόμενους του ευρύτερου δημόσιου τομέα!

Παράλληλα, όταν μια υπερκερδοφόρα επιχείρηση όπως η COSMOTE με 2δις κύκλο ετήσιων εργασιών και μισθολογικό κόστος από τα χαμηλότερα στη παγκόσμια αγορά απολύει δεκάδες εργαζόμενους, γίνεται αντιληπτό ότι με άλλοθι την οικονομική κρίση «δημόσια» και ιδιωτική επιχειρηματικότητα σπρώχνει μεγάλη μερίδα της εργαζόμενης κοινωνίας στο περιθώριο.

Οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδωτικό τομέα δεν έχουν καμία ευθύνη για την κρίση. Είναι μια κρίση αποτέλεσμα της τυφλής και άναρχης επιδίωξης του κέρδους μίας χούφτας επιχειρηματιών και του σπάταλου και διεφθαρμένου κράτους που τους υπηρετεί.

Ο ΟΤΕ αποτελεί ξεκάθαρο παράδειγμα του τι θα επακολουθήσει με το μνημόνιο νο4 και το Σύμφρωνο Ανταγωνιστικότητας της ΕΕ, σύμφωνα με τα οποία η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να ξεπουλήσει δημόσια περιουσία 50 δις Ευρώ μέσα στα επόμενα δύο χρόνια για να της δοθεί παράταση αποπληρωμής του δανείου από την τρόικα: μία κερδοφόρα εταιρεία, που ξεπουλήθηκε στην Deutsche Telekom μέσω κερδοσκοπίας του κεφαλαίου, τώρα απολύει εργαζόμενους σε μια εποχή που η ανεργία είναι η νούμερο ένα μάστιγα της κοινωνίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους εργαζόμενους του ΟΤΕ και τα συνδικάτα τους να αντισταθούν με όλους τους τρόπους για να ακυρώσουν το κοινωνικό νεκροταφείο, για το οποίο τους προορίζουν η κυβέρνηση μαζί με τη γερμανική πολυεθνική, με μοναδικό στόχο να αυξηθούν ακόμα περισσότερο τα επιχειρηματικά κέρδη της.

 

  • ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΗΝ COSMOTE ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΕΚΟ
  • ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  • ΕΝΟΤΗΤΑ – ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΑΙΛΑΠΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ
  • ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΤΩΝ 50 ΔΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΙΚΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: