Όχι στα χαράτσια – να πληρώσουν οι πλούσιοι

Δεν φτάνει η ανεργία και η φτώχεια μας, τώρα η κυβέρνηση έρχεται σαν τη μαφία να μας ληστέψει κι από πάνω, με τα νέα χαράτσια. Ο κεφαλικός φόρος των «πολυεκκαθαριστικών» (ειδική «εισφορά αλληλεγγύης», έκτακτη εισφορά και τέλος επιτηδεύματος), η ανάλγητη απόφαση για ειδικό τέλος στα ακίνητα και κόψιμο του ηλεκτρικού ρεύματος και τα μέτρα που ανακοινώνει κάθε μέρα η κυβέρνηση ξεπερνούν κάθε προηγούμενο.
Έχουμε πλέον καταλάβει τι σημαίνει για κάθε έναν και κάθε μία χωριστά, αλλά και για ολόκληρη την κοινωνία το νέο εθνικό όραμα του πρωθυπουργού του Μνημονίου «ένας εργαζόμενος σε κάθε οικογένεια».

Δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψουν το κοινωνικό ολοκαύτωμα στο οποίο μας οδηγούν με περισσό θράσος κυβέρνηση και τρόικα.
Μας ζητάνε έκτακτη εισφορά την οποία ονομάζουν «αλληλεγγύης», ενώ στην πραγματικότητα αυτά τα χρήματα θα φύγουν από τις τσέπες των φτωχών για να καταλήξουν και πάλι στους τραπεζίτες και τους δανειστές.
Μας ζητάνε δεύτερη έκτακτη εισφορά («το τέλος ακινήτων»), φορολογώντας ακόμα και την πρώτη κατοικία των πιο φτωχών στρωμάτων, μετατρέποντάς μας σε νοικάρηδες στο ίδιο μας το σπίτι, με σπιτονοικοκύρηδες τους ίδιους.
Απειλούν με διακοπή του ρεύματος τους ανθρώπους που δεν μπορούν να πληρώσουν!
Ονομάζουν τις εισφορές έκτακτες, την ίδια στιγμή που νομοθετικά τις μονιμοποιούν, καθώς το τέλος ακινήτων θα ισχύει για δύο χρόνια ενώ η έκτακτη εισφορά για 5!
Οι ‘έκτακτες εισφορές’, οι ‘εργασιακές εφεδρείες’ και οι απολύσεις, οι περικοπές των εισοδημάτων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, όλα τα φορομπηχτικά, παράνομα και βάρβαρα μέτρα, έχουν σκοπό να εξευτελίσουν εργαζόμενους, οικογένειες, ολόκληρη την κοινωνία.
Εκτελούν την κοινωνία για να ζήσουν οι τραπεζίτες, οι καταθέσεις των 600 δισ. των πλουσίων στις ελβετικές τράπεζες, ο αφορο-λόγητος πλούτος και η εκκλησία, οι εφοπλιστές. Αντί να εισπράξουν από αυτούς που έχουν, εισπράττουν από τα συνήθη υποζύγια, τους μισθωτούς, τους αγρότες και τους μικροεπαγγελματίες, τους συνταξιούχους ενώ ο πλούτος μένει συστηματικά αφορολόγητος.
Διαλύουν την παιδεία και την υγεία και ονομάζουν διαρθρωτικές αλλαγές τηνκαταστροφή κάθε είδους δομής κοινωνικής πρόνοιας και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, της περιουσίας του ελληνικού λαού. Η κυβέρνηση αυτή είναι συνώνυμο της βαρβαρότητας.
ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΟΥΝ
Η κυβέρνηση έχει κάνει πλέον επάγγελμα τον εκβιασμό του λαού. Μας απειλεί με χρεοκοπία ενώ μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε αυτήν και ενώ χιλιάδες οικογένειες έχουν ήδη χρεοκοπήσει. Δεν μας πείθουν πια τα μέσα ενημέρωσης που έχουν πάρει εργολαβία την κυβερνητική προπαγάνδα και το χτύπημα όλων των αγώνων. Δεν θα τα καταφέρουν να μας βάλουν να φαγωθούμε μεταξύ μας. Στα συλλογικά προβλήματα θα απαντήσουμε συλλογικά.
Την απάντηση μπορεί να δώσει μόνο ο λαός ενωμένος με τον ξεσηκωμό του, με την αντίσταση και την ανυπακοή, αρνούμενος να πληρώσει τους εκβιαστές της κυβέρνησης, με την αλληλεγγύη μεταξύ μας.
Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος. Το ποτήρι ξεχείλισε!
Η αγανάκτηση να πλημμυρίσει τους δρόμους και τις πλατείες.
Είμαστε χιλιάδες, φοιτητές, μαθητές, άνεργοι ή υποψήφιοι άνεργοι της εφεδρείας, συνταξιούχοι, αγρότες, μικροεπαγγελματίες που βλέπουν τα λουκέτα να έρχονται το ένα μετά το άλλο, εργαζόμενοι που βλέπουν κάθε μέρα τον μισθό τους να μειώνεται.
Θα τους σταματήσουμε. Θα τους διώξουμε μαζί με τις εγκληματικές πολιτικές τους. Δεν θα τους αφήσουμε να μας μετατρέψουν σε ανθρώπους των σπηλαίων χωρίς φως, χωρίς βιβλία τα παιδιά μας, χωρίς φάρμακα οι συνταξιούχοι, χωρίς δουλειά οι εργαζόμενοι. Δεν θα τους αφήσουμε να μας ληστεύουν και να ξεπουλάνε το δημόσιο πλούτο της χώρας μας.
Πλεονάζον προσωπικό είναι η κυβέρνηση. Να φύγει τώρα, πριν εξοντώσει τον λαό.
Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ
ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Μας παρουσιάζουν την καταστροφή ως μονόδρομο, ως διέξοδο.
Τους απαντάμε. Μονόδρομος είναι οι ανάγκες του λαού — και όταν ο λαός θέλει, μπορεί κιόλας. Οι απειλές τους μπορεί να μας φοβίζουν όταν είμαστε μόνοι μας. Όταν είμαστε εκατομμύρια, φοβούνται εκείνοι.
Να τους επιστρέψουμε τον φόβο.
Να σπάσουμε το κλίμα κατάθλιψης που μας επιβάλλουν. Να ξαναβρούμε την ελπίδα.
Ο τόπος πρέπει να αλλάξει πορεία και αυτό θα γίνει με τη συμμετοχή όλων μας. Η κυβέρνηση και η τρόικα είναι δυνάστες και θα φύγουν. Δεν μας αντιπροσωπεύουν. Μονόδρομος για μας είναι η δημοκρατία, η θέληση των πολλών. Όλοι και όλες μαζί, με μαζικούς ενωτικούς αγώνες θα πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας.
Κανείς μόνος του στην κρίση..
Κάνουμε τα ρυάκια ποτάμι που θα τους παρασύρει.
ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ
Δεν έχουμε, δεν θέλουμε, δεν πληρώνουμε.
ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ
ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: