Όχι στο χαράτσι της ΔΕΗ

Σήμερα οι συνδημότες μας, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας, βρίσκονται αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή επίθεση της κυβέρνησης των μνημονίων ενάντια στα εισοδήματα, τους μισθούς και τις συντάξεις τους.

Νέοι, συνταξιούχοι, εργαζόμενοι και άνεργοι, και ενώ ήδη έχουν πληρώσει πολύ βαριά το κόστος της κρίσης, βρίσκονται αντιμέτωποι με μια νέα ληστρική φοροεπιδρομή, δήθεν για τη σωτηρία της πατρίδας. Ήδη οι συνδημότες μας καλούνται να πληρώσουν και το νέο χαράτσι για τα σπίτια (επονομαζόμενο ως Ειδικό Τέλος Ακίνητης Περιουσίας) μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Η κυβέρνηση των μνημονίων, των τραπεζιτών και των ντόπιων και ξένων συμφερόντων σπρώχνει αδίστακτα μεγάλα τμήματα του πληθυσμού στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση. Οδηγεί χιλιάδες μικροβιοτέχνες και αυτοαπασχολούμενους στο κλείσιμο των επιχειρήσεών τους και πολλούς νέους στην ξενιτιά. Την ίδια στιγμή, ανερυθρίαστα, υποχρεώνει τους πολίτες να πληρώσουν το χαράτσι για την κατοικία, επισείοντας το μπαμπούλα της διακοπής ρεύματος σε όσους αδυνατούν ή αρνούνται να το πληρώσουν, βάζοντας σε εφαρμογή τον αντισυνταγματικό νόμο Ν.4021/2011, που αντίκειται ακόμα και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Μεταβάλλουν έτσι ένα κοινωνικό αγαθό, όπως είναι το ηλεκτρικό ρεύμα, σε εργαλείο για έναν ξεδιάντροπο εκβιασμό, απέναντι όχι μόνο σε όσους αρνούνται ή δεν μπορούν να πληρώσουν, αλλά και στις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους, άνεργους, άπορους κ.α).

Αντιλαμβανόμενοι το μέγεθος των ευθυνών μας απέναντι στους συνδημότες μας, καθώς και την πρωτοφανή οικονομική δυσπραγία που βιώνει η πλειοψηφία του λαού μας, έχουμε επιλέξει από την πρώτη στιγμή να σταθούμε δίπλα τους. Σε έναν αγώνα που ξεκινά από την αλληλεγγύη για την αντιμετώπιση των άμεσων προβλημάτων, μέχρι και την ανατροπή της κυβέρνησης και όλων των μνημονιακών πολιτικών. Γι’ αυτό και προτείνουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την απόκρουση αυτής της ληστρικής φοροεπιδρομής ενάντια στους πολίτες του Δήμου μας, αναλαμβάνοντας την πολιτική και νομική ευθύνη για όσους αρνούνται να πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ.

Να συμπαραταχθεί και να συντονίσει της ενέργειές του με το αυτοδιοικητικό κίνημα που αναπτύσσεται ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ με άξονα τους Δήμους Νέας Ιωνίας, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Σαρωνικού, Κορυδαλλού, Περιστερίου και Ιλίου.

8/11/2011

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: