Δελτίο τύπου για την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στις 19/12


Πραγματοποιήθηκε  με  επιτυχία η ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ στο ΠΠΙΕΔ  στη Φιλαδέλφεια-χαλκηδόνα  στις 19-12,με θέμα : η καπιταλιστική  κρίση και η  εναλλακτική πρόταση  της αριστεράς.

Ομιλητές ήταν οι Αλέκος Καλύβης και Πάνος Κοσμάς στελέχη από την κεντρική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

 Οι ομιλητές   υπογράμμισαν ότι η σημερινή οικονομική κρίση είναι δομική κρίση του καπιταλιστικού συστήματος και της νεοφιλελεύθερης διαχείρισής του, και κατήγγειλαν με σφοδρότητα τις πολιτικές του μνημονίου και την τρόικα. Επεσήμαναν ότι οι πολιτικές της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ απέτυχαν πλήρως να βγάλουν τη χώρα από την κρίση και ότι την ίδια αντεργατική πολιτική  συνεχίζει η τρικομματική κυβέρνηση του μνημονίου με επικεφαλής τον κο Παπαδήμο, η δημιουργία της οποίας συνιστά ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.

 Οι ομιλητές  σημείωσαν, επίσης , ότι υπάρχει εναλλακτικός δρόμος και αυτός περνά μέσα από την ένταση των αγώνων για την επιβίωση του κόσμου της εργασίας μέσα στην κρίση και για την ανατροπή της κυβέρνησης και των μνημονίων , καθώς και από την κοινή δράση και συμπαράταξη της αριστεράς. Τόνισαν, ακόμη, ότι απαιτείται   ένα πολιτικό πρόγραμμα πάλης με αιχμή την διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους αξιοποιώντας και την μονομερή αθέτηση πληρωμών  ,την εθνικοποίηση-κοινωνικοποίηση των τραπεζών και των στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων ,την αναδιανομή εισοδημάτων και δικαιωμάτων ,την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, την φορολόγηση του κεφαλαίου και του πλούτου . Η προσπάθεια αυτή  ανέφεραν ότι έρχεται εκ των πραγμάτων σε σύγκρουση με την σημερινή αρχιτεκτονική του ΕΥΡΩ και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ασκούνται σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ακολούθησε πλούσιος διάλογος με την συμμετοχή πολλών  συμπολιτών μας.

 Η γραμματεία  του ΣΥΡΙΖΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: