Προσθήκες Μαρίας Φραγκιαδάκη

Προσθήκη 1 – Μ. Φραγκιαδάκη

 

……..φορτώνεται στις λαϊκές δυνάμεις,   στραγγαλίζονται  μισθοί, συντάξεις,  δικαιώματα, κατακτήσεις, παραδίδεται  στους κερδοσκόπους το όποιο κοινωνικό κράτος είχε διαμορφωθεί με λαϊκούς αγώνες, ξεπουλιέται η δημόσια περιουσία…. Η  βίαιη αναδιανομή  του πλούτου σε βάρος των Λαϊκών τάξεων,   ενίσχυσε πολλαπλασιαστικά τη δύναμη του κεφαλαίου και  την πολιτική του εξουσία.  Αυτό πρέπει άμεσα να αντιστραφεί Για να σταματήσει η κρίση και για να ξαναγεννηθεί η ελπίδα, η πορεία πρέπει να αλλάξει ριζικά : Στην κατεύθυνση της ριζικής αλλαγής του οικονομικού- κοινωνικού συστήματος και της   μετάβασης στο  σοσιαλισμό, που σήμερα είναι πιο αναγκαίος από ποτέ. Με  ένα άλλο σύστημα  παραγωγικών σχέσεων, που δεν μπορεί να συμβεί με διαχειριστικές πολιτικές στα πλαίσια του καπιταλιστικού συστήματος.

__________________________________________________________________

 

Προσθήκη 2 – Μ. Φραγκιαδάκη

 

Γίνεται πλέον φανερό ακόμη  και στους πιο δύσπιστους- ιδιαίτερα   με τις εξελίξεις για την Κύπρο- ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δημιουργήθηκε για την ενίσχυση

των δυνάμεων του κεφαλαίου κόντραστα συμφέροντα των λαών,  που οραματίσθηκαν την Ευρώπη των λαών και όχι την  Ευρώπη των τραπεζών.

Για τους σκοπούς αυτούς  χρησιμοποιούν  το ευρώ, αύριο

είναι πιθανό οι ίδιοι να το απαρνηθούν, αν εκτιμήσουν ότι οι σκοποί τους εξυπηρετούνται προσφορότερα χωρίς αυτό  Διαφαίνεται επίσης  καθαρότερα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αποτελεί ένωση ισότιμων εταίρων. Αντίθετα, εκτός από  σχέσεις ανισοτιμίας  αναπτύσσονται  σχέσεις έντονης εκμετάλλευσης, με κυρίαρχο στόχο των ηγεμονικών δυνάμεων,  με αρχηγό  τη Γερμανία, να καταρρακώσουν και να ελέγξουν πλήρως την οικονομία των ασθενέστερων κρατών, να ρίξουν τα βάρη της κρίσης στα λαϊκά στρώματα και στις ασθενέστερες χώρες,  να αντλήσουν κέρδη από τη δυστυχία τους.. Το περίφημο  ευρωπαϊκό κεκτημένο και η αλληλεγγύη εξανεμίζονται προς χάριν   των ηγεμονικών δυνάμεων και των πολυεθνικών ομίλων. Η δημοκρατία, ακόμη και η  εθνική κυριαρχία  βρίσκονται στο στόχαστρο.. Η ΕΕ αποδείχθηκε θεσμός ισχυροποίησης των ισχυρών σε βάρος των ασθενέστερων.

 

_________________________________________________________________

 

 

 

 

Προσθήκη 3 – Μ. Φραγκιαδάκη

 

……με ένα ολοκληρωμένο Εθνικό σχέδιο κλαδικής και ισόρροπης περιφερειακής ανάπτυξης,  με  μοχλό  ανάπτυξης το δημόσιο τομέα  της οικονομίας που θα στηριχθεί σε  ένα εθνικοποιημένο πιστωτικό σύστημα. Αναπτυξιακές πρωτοβουλίες με τη δημιουργία δημοσίων επιχειρήσεων στην περιφέρεια, για την προώθηση κοινωνικών και πράσινων πολιτικών καθώς και πρότυπων αναπτυξιακών προγραμμάτων για παραγωγή προϊόντων και παροχή υπηρεσιών νέας τεχνολογικής μορφής

Δημιουργία εθνικού φορέα στήριξης κλαδικών πολιτικών για: Α) Εθνικοποίηση – κοινωνικοποίηση – Δημόσια παρέμβαση και στήριξη εργοστάσιων που κλείνουν ώστε να περάσουν   σε αυτοδιαχειριζόμενες μορφές  λειτουργίας, με  διαχειριστικούς έλεγχους  των οφειλών τους  και απαλλοτρίωση της ιδιοκτησίας τους (κτήρια- εξοπλισμοί). Β) Ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής, στήριξη πρωτοβουλιών καθετοποίησης της παραγωγής,  δημιουργίας παραγωγικών και καταναλωτικών συνεταιρισμών. Θέσπιση διαδικασιών πλήρους διαφάνειας, ουσιαστικής παρέμβασης και λαϊκού και εργατικού ελέγχου . Ακύρωση των ΣΔΙΤ και των συμβάσεων παραχώρησης. Ριζική αναμόρφωση, πλήρης διαφάνεια και κοινωνικός έλεγχος στο σύστημα ανάθεσης-εκτέλεσης μεγάλων έργων και στις πολιτικές γης.

Στον κατασκευαστικό τομέα πρόγραμμα κατασκευής και αναμόρφωσης ποιοτικών- φτηνών  και φιλικών προς το περιβάλλον κατοικιών με την στήριξη του ΟΕΚ

_________________________________________________________________

 

Προσθήκη 4 – Μ. Φραγκιαδάκη

 

….τις ΔΕΚΟ και τη Δημόσια περιουσία, που ιδιωτικοποίησαν,  στο δημόσιο τομέα- 1 μετοχή στο κράτος- διαμέσου της ακύρωσης  των παράνομων και αντισυνταγματικών αποφάσεων ιδιοποίησής τους από το μεγάλο κεφάλαιο και χωρίς αποζημίωση, με εξαίρεση τους μικρομετόχους. Αυτός ο δημόσιος τομέας, με  κοινωνικό και εργατικό έλεγχο, ανασυγκροτούμενος πλήρως  θα αποτελέσει την  κινητήρια δύναμη για την  παραγωγική ανασυγκρότηση, θα γίνει ο  κορμός της αναδιάρθρωσης της παραγωγής, με αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και του εγχώριου παραγωγικού πλούτου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: