Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας για την απεργία των καθηγητών

syrizanfbanner
Ο ΣΥΡΙΖΑ Ν.Φιλαδέλφειας-Ν.Χαλκηδόνας καλεί τους γονείς, τους μαθητές, τους φορείς και τα σωματεία της πόλης μας  σε συμπαράσταση στην 5νθήμερη απεργία που έχει προκηρύξει η Γ’ ΕΛΜΕ στα πλαίσια της απεργίας της ΟΛΜΕ.

Ο αγώνας των καθηγητών που ξεκίνησε μήνες πριν και αντιμετώπισε την προληπτική επιστράτευση από την κυβέρνηση δεν είναι ένας στενός συνδικαλιστικός αγώνας, αλλά ένας αγώνας για την υπεράσπιση του Δημόσιου και δωρεάν σχολείου που πλήττεται βίαια από την κυβερνητική πολιτική. Είναι ένας αγώνας ενάντια στην πολιτική που εξυπηρετεί η συγκυβέρνηση της των μνημονίων και της  Τρόικας,  που στοχοποιεί το Δημόσιο σχολείο και φορτώνει τα βάρη της κρίσης στους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές. Γι’ αυτό και ο αγώνας τους αφορά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Μια κοινωνία που υποφέρει από τα μέτρα των μνημονιακών πολιτικών τα τελευταία χρόνια. Μια κοινωνία που της στερείται το μέλλον, και τα παιδιά της δεν θα έχουν πρόσβαση σε μια Δημόσια – Δωρεάν Παιδεία, καθώς ολοένα και περισσότερο η εκπαίδευση μετατρέπεται από κοινωνικό αγαθό σε προϊόν πολυτελείας για τους λίγους, γυρίζοντάς μας δεκαετίες πίσω.

Καλούμε ακόμη τους μαθητές και τους γονείς να στηρίξουν τον δίκαιο αγώνα των καθηγητών, και να μην ενδώσουν στην κοινωνικό αυτοματισμό που προωθούν οι ακριβοπληρωμένοι κονδυλοφόροι της συγκυβέρνησης, που λασπολογούν τον αγώνα των καθηγητών, αθωώνοντας την πολιτική των κυβερνήσεων που επί τόσα χρόνια είχαν δρομολογήσει τη διάλυση της Παιδείας στην Ελλάδα. Δεν είναι τεμπέληδες οι εκπαιδευτικοί που αγωνίζονται για το μέλλον των παιδιών μας. Δεν κλείνουν οι εκπαιδευτικοί τα σχολεία, αλλά η πολιτική κυβέρνησης και τρόικα.
Συμπαράσταση στην απεργία των καθηγητών.

Όλοι μαζί, για την ανατροπή.

Όλοι μαζί, για τις ζωές και το μέλλον μας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: